Casatoria in astrologie versus religie


Dupa cum se stie exista timp pentru orice. Astrologic, o casatorie este indicat sa fie incheiata in anumite perioade zodiacale.
wedding background Pictures, Images and Photos

 

Autor :astrolog Astredamus

Trebuie sa fac precizarea de la inceput, ca analiza pe care o fac este generala, si ca aceasta, aplicata fiecarei persoane in parte, comporta anumite specificatii speciale, dar cu toate astea ceea ce voi scrie nu isi pierde catusi de putin importanta.  Fiecare zodie are o modalitate, adica ea poate fi cardinala, fixa sau mutabila, existand patru zodii pentru fiecare modalitate. Cele mai trainice casatorii sunt cele incheiate in zodiile fixe, ele dau casniciei durabilitate. Dar acum am sa ma refer la casniciile incheiate in zodii mutabile, sau duale, cum se mai numesc. Ele sunt Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti. Cel putin teoretic, in aceste zodii nu este indicat sa se intemeieze casnicii. Aceasta modalitate mutabila, sub care se afla aceste zodii, stapaneste ultima perioada a unui ciclu. Spiritul sau este de schimbare, de ajustare si chiar de disolutie. Mutabilitatea oferita de aceste semne o putem considera si o virtute superioara, aceea de a fi adaptabila, de a se mula pe diferite situatii aparute in timp, si poate reactiona intro maniera usoara la orice stimul extern, mai mult sau mai putin placut, modificandusi propria forma si ajustandu-se. Dar, pretul platit in schimbul acestei capacitati, este ca uniunea familiala incheiata, isi poate pierde complet identitatea, si in cele din urma se poate chiar dizolva.

Aspectul deosebit de interesant si important in acelasi timp, este paralela, de fapt congruenta dintre astrologie si religie. Daca ne uitam intrun calendar religios, la perioadele in care este interzis de biserica sa se efectueze nunti, observam o potrivire si o similaritate a cestor zodii cu perioadele posturilor mai mari de peste an. Astfel zodia Sagetator corespunde cu postul Nasterii Domnului sau al Craciunului. Zodia Pesti corespunde cu postul Pastelui, invierea Domnului Isus Hristos. Zodia Gemeni corespunde, cu postul sfintilor apostoli Petru si Pavel, incluzand o alta coincidenta, de parca acesti doi sfinti apostoli ar fi fost gemeni, si putem spune ca sunt, intru credinta lor. Zodia Fecioara, cuprinde cu mici diferente de timp postul adormirii Maicii Domnului, postul Inaltarii Sfintei Cruci, si postul sfantului apostol Ioan Botezatorul. Cine altcineva putea deschide calea Domnului decat zodia Fecioara, care simbolizeaza munca facuta cu sarg si constiinciozitate in folosul altuia. De aceea a zis sfantul Ioan Botezatorul; “Eu sunt glasul celui ce striga in pustie: ‘ Neteziti calea Domnului. ‘ “  Doar mercur, care reprezinta si comunicarea concreta, vorba si cuvantul, este guvernatorul zodiei Fecioara.

Iata o impletire din cele mai vechi timpuri a astrologiei si religiei. Am putea face multe speculatii pe tema, dar ramanand la subiect, respectiv perioadele de peste an cand nu e indicat sa se incheie casnicii, vedem o imbinare pana la perfectiune intre conceptele astrologice si perceptele religioase. Cititi in continuare

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close