Grecia – momente de instabilitate


Aproape zilnic se discuta la stiri despre criza economica atat in zona Euro, cat si in lume. Multi se asteptau ca anul 2010 sa fie anul in care se va iesi din criza, dar asacum s-a stiut ca se va intra intr-o criza aproape fara solutii, asa sunt gresite si parerile conform carora se va iesi curand din ea. Atata timp cat sistemul nu se va schimba nu se va putea merge inainte. Acum este momentul cand ies la suprafata toate greselile si neregulile, toate abuzurile si nedreptatile facute in domeniul politico-economic in ultimii ani.

Cea care a declarat prima ca se apropie de incapacitate de plata a fost Grecia. Deficitul bugetar al tarii depasea 12 %, lucru destul de grav tinand cont ca regulile Uniuni cer ca acesta sa nu fie mai mare de 3% din PIB, dar si mai grav este faptul ca ei au ascuns acest lucru ani de zile, luand imprumut dupa imprumut. Situatia actuala s-a inrautatit mai ales din toamna lui 2009, cand guvernul recent ales, in octombrie 2009, a dezvaluit adevaratul deficit care nu era 6 % asa cum invocase guvernul anterior.

Prin ascunderea adevarului Grecia, si-a pierdut credibilitatea. Situatia se agraveaza prin lipsa de incredere a investitorilor, dar si prin ezitarea Guvernului de a lua decizi imediate pentru a repara situatia. La sfarsitul lunii martie, pe 25, Uniunea Europeana, in colaborarea cu FMI , decid acordarea de ajutor financiar in valoare de 45 miliarde de euro, conditia de baza fiind ca FMI-ul sa revizuiasca situatia financiara a tarii si sa propuna masuri stricte.Metodele de acordare a acestui ajutor nu au fost lucrare sau stabilite in detaliu, intrucat au aparut mesaje contradictorii intre Germania si Franta, cei care oferisera ajutor Greciei. Pe 23 Aprilie, Grecia, anunta ca tara are nevoie de ajutor financiar imediat. O sa analizam harta Greciei, din punct de vedere astrologic, precum si factori care au dus la inrautatirea situatiei. Anul de “nastere” al Greciei, este  1830, atunci cand se eliberau de turcii.

Din punct de vedere astrologic, in harta unei tarii, Soarele, reprezinta primul ministru, guvernul, presedintele, aici fiind situat in casa a-IX-a, face conjunctie cu Uranus (dorinta de libertate si originalitate) si opozitie cu Saturn, de pe casa a III-a (nemultumiri in randul angajatilor). Aceasta opozitie intre Soare si Saturn, guvernator a casei VIII , arata ca mereu vor fi probleme intre cei care conduc si masele sociale, acestia terminand prin pierderea popularitatii. Acestui cluster de planete natale din casa a IX-a, Soarele progresat le face opozitie si nu numai , face opozitie si mijlocului cerului (MC).  Si Mercur, progresat, a trecut peste opozitia cu Uranus. Toate acestea arata ca in viata lor va avea loc o inversare totala, intr-un mod greu de anticipat, pentru ca planeta surpizelor ,Uranus, este ….. Cititi in continuare

Autor : astrolog Lori

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close