IUNONA – protectoarea casatoriei


Asteroidul IUNONA  a fost descoperit la data de 1 septembrie 1804, de catre astronomul german Karl L. Harding, care l-a denumit dupa numele cunoscutei zeitati din mitologie, Iunona. Hera, la greci, in mitologia romana este sotie si sora lui Jupiter, considerata protectoare a casatoriei si a  femeilor maritate, chiar si luna iunie a primit  numele imprumutat de la aceasta zeitate , de aici si traditia ca luna Iunie, este cea mai potrivitapentru casatorie .Pozitia acestui asteroid in semne si case ne da indicatii cu privire la genul de casatorie spre care tinde nativul , tipul de casnicie care i se potriveste , interactiunea cu partenerul , lucruri pe care le cautam intr-un partener , rolul partenerului in viata noastra si a casatoriei cu acesta . Iunona  in astrologie reprezinta sotia , partenerul de viata , chiar sufletul pereche, este vorba despre acel partener pe care-l acceptam asa cum este cu calitatile si defectele lui . Iunona simbolizeaza angajamentul si acceptarea faptului de a deveni una cu persoana pe care o iubesti. Spre deosebire  de Venus care ne vorbeste despre o iubire mai superficiala , uneori carnala, Iunona reuseste sa fie mai profunda, sa vada dincolo de aceste aspecte, fiind realista si pragmatica. Iunona arata femeia ideala cu care un barbat se va casatori, gelozia si posesivitatea, iar in tranzite arata ziua si ora perfecta pentru casatorie .

Sa vedem acum pozitia Iunonei la nastere in fiecare semn zodiacal si semnificatia acestuia :

Iunona  in Berbec indica faptul ca iti doresti un partener activ , dinamic , puternic , energic , care uneori poate iesi de sub control ducand la conflicte si agresivitate . Casnicia este supusa permanent schimbarii , la baza ei exista mereu o competitie , ciocniri frecvente , certuri , violenta , chiar agresiune fizica . Aceasta atmosfera poate fi una stimulativa ce va ajuta cuplul sa evolueze si sa accepte usor schimbari in momentele cheie . Intr-o relatie apreciezi cel mai mult sinceritatea si spontaneitatea . Oamenii cu care colaborezi ai dori sa aiba spirit de aventura , sa priceapa repede , sa se miste repede , sa fie stimulati de obiective dificile.

Iunona in Taur – iti doresti un barbat senzual si tandru , stabil , un om cu picioarele pe pamant , calm , loial , pe care sa te poti baza in orice moment . Casnicia este stabila, de durata , bazata pe afectiune si  tandrete , in care , cu timpul se va instaura rutina si posesivitatea . Toate se invart in jurul casei, bunurilor comune, copiilor, rudelor.  O relatie conteaza cu adevarat numai daca a trecut proba timpului iar cei cu care te asociezi trebuie sa fie corecti in problemele financiare , seriosi, temperati, nu-ti plac persoanele combative sau dominatoare .

Iunona in Gemeni – iti doresti un barbat independent, comunicativ, adaptabil , agil , interesant , optimist , plin de umor  , alaturi de care nu te plictisesti niciodata si de la care poti afla mereu lucruri noi .  Casatoria este una bazata pe comunicare , o casatorie intelectuala  , cu o larga libertate de miscare si fara prea multe responsabilitati. Lipsa de comunicare duce la gestionarea dificila a situatiilor de criza, risc de doua sau mai multe casatorii. Iti plac colaborarile flexibile , creative, legi usor relatii cu oricine, in special cu persoanele inteligente…Cititi mai mult...

Autor :astrolog Alma

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close