Mesagerul Soarelui


Mercur, planeta mintii, reprezinta logica si ratiunea, comunicarea, perceptia, capacitatea de a cerceta si a explora, a memora. Dupa semnul ocupat de Mercur se poate descrie cum functioneaza mentalul nativului, cum comunica, domeniile de interes, dorinta de miscare si curiozitatea de a vedea cat mai multe lucruri posibile. Fiind mentala si duala, aceasta planeta preia influenta celorlalte planete cu care intra in rezonanta si ii transmite nativului,  in mod nuantat calitatile si defectele sale. Mercur este raspunzator de inteligenta, de capacitatea de a formula idei sau de a le prelua din mediul inconjurator, de modul in care functioneaza memoria si imaginatia, rabdarea, adaptarea si comunicarea cu ceilalti. Din aspectele pe care le face, pot iesi la iveala partile negative precum graba, iritarea, ingrijorarea sau lipsa de concentrare. Mesager al soarelui, Mercur da un plus de energie planetelor cu care intra in aspect.

Autor : astrolog Ariela

Nativii cu  Mercur in Berbec, sunt hotarati, nerabdatori, inteleg si invata rapid, sunt atrasi de idei noi si se grabesc  sa traga concluzii. Spun parerea cinstit, direct, fara ocolisuri, isi apara ideile cu entuziasm si argumente convingatoare. Cand intra  in controverse pot deveni iritati si dau replici taioase. Sunt predispusi sa-si  schimbie opiniile cu  usurinta dar cel mai dificil va fi sa-si puna ideile in practica si sa  le finalizeze.

Mercur in Taur, acesti nativii au  o mentalitate indreptata catre viata practica si acumulari materiale. Casa, banii si familia le dau sentimentul de siguranta si stabilitate. Un bun simt pentru afaceri, o buna organizare si perseverenta de care dau dovada le  vor aduce implinirea dorintelor. Sunt  conservatori,  apara cu indarjire valorile traditionale, nu le  plac schimbarile si nu renunta la deciziile pe care le-au luat. Familia se poate bizui pe ei, dar nu vor accepta un comportament nonconformist din partea membrilor ei.

Mercur in Gemeni inseamna gandire obiectiva si impersonala, minte ascutita si logica, multa curiozitate si dorinta de schimbare. Schimbarea este singurul lucru constant din viata acestori nativi, pentru ca se plictisesc de  rutina si considera ca ar putea valorifica mult mai bine inventivitatea intr-o activitate pe masura. Daca nu este interesant ceea ce fac, mintea le  zburda in toate directiile. Sunt  eficienti cand au mai multe lucruri de facut, le duc la bun sfarsit si salveza aparentele. Comunicarea este o mare placere  daca si persoanele sunt interesante. Sunti prietenosi si toleranti, dar daca cineva se apuca sa spuna banalitati renunta cu  delicatete si schimba  subiectul. Au o foarte buna adaptabilitate, inving obstacolele, sunt capabili oricand sa ia totul de la inceput. Dupa momente de exuberanta si stralucire au nevoie sa se retraga in linist si meditatie.

Cand Mercur se afla in Rac, nativii au o  gandire instinctiv-intuitiva, colorata de sentimente. Deciziile pe care ei le iau  sunt influentate de experiente ce vin din trecut si judecata lor sanatoasa este dublata de o puternica intuitie….Continue reading →

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close