Axa Dragonului


Nodurile Lunare sunt niste puncte virtuale care reprezinta punctele de intersectie dintre orbita Lunii in jurul Pamantului si orbita Pamantului in jurul Soarelui. Sunt dispuse diametral opus pe harta cerului adica Nodul Nord si Nodul Sud si formeaza Axa Nodurilor Lunare sau Axa Dragonului. Atunci cand Luna atinge un nod trecand de la latitudinea Sud la latitudinea Nord respectivul nod se numeste Nodul Nord sau Nodul Ascendent iar celalalt Nodul Sud sau Nodul Descendent. Deplasarea Nodului Lunar pe cercul zodiacal complet se face in 18,6 ani , aproximativ 1,5 ani pentru un semn zodiacal.

Autor: astrolog Alma

Nodul Nord descrie obligatia karmica a individului in actuala incarnare, destinul, scopul, vorbindu-ne de viitorul nostru, locul spre care ne indreptam, experientele pe care trebuie sa le acceptam si sa le traim pentru a urca pe scara evolutiei propuse in aceasta existenta.  Nodul Sud este in stransa legatura cu viata anterioara, cu bagajul emotional si experientele cu care venim in aceasta lume , cu alte cuvinte Nodul Nord se refera la viitor iar Nodul Sud la trecut. Atunci cand Nodurile Lunare revin in pozitia de la nastere la fiecare 18 ani aduc probe de incercare sau evenimente capitale. Opozitia Nodurilor Lunare 9, 27 , 45 …ani aduce evenimente in existenta actuala a omului care-i amintesc calea pe care trebuie sa mearga pentru a-si implini menirea.

Nodurile Lunare joaca un rol important in formarea eclipselor de Soare si de Luna, aunci cand Soarele este in conjunctie cu Luna  (moment de Luna noua ) se produce eclipsa de Soare iar cand Soarele este in opozitie cu Luna ( moment de Luna plina ) se produce eclipsa de Luna. Cand Soarele este in conjunctie cu Nodul Nord sau Nodul Sud au loc eclipsele de Soare sau de Luna. Eclipsele de Luna sunt foarte favorabile daca sunt folosite constient pentru a ne intelege trecutul si a ne cunoaste viitorul deoarece in aceste momente se deblocheaza anumite energii astrale.

Sa vedem acum care este semnificatia Nodurilor Lunare in fiecare semn zodiacal;

Nodul Nord ( NN ) si Nodul Sud ( NS )

NN in BERBEC si NS in BALANTA –  In aceasta existenta trebuie sa fiti o persoana ambitioasa, curajoasa, cu initiativa, sa actionati pe cont propriu, sa va claditi viata prin propriile forte. Trebuie sa renuntati la compromisuri si sa invatati sa luati decizii individuale, sa va asumati responsabilitati fara a da vina pe alti . In viata anterioara ati fost victima propriului egoism, n- ati stiut sa va asumati propriile alegeri, ati asteptat ca altii sa rezolve problemele si sa ia deciziile in locul d-voastra. Va atragea numai viata sociala, culturala, arta si placerile.

NN in TAUR si NS in SCORPION – In aceasta existenta trebuie sa va straduiti sa dobanditi linistea sufleteasca, armonia in mediul in care va aflati, sa deveniti un sprijin solid si de incredere pentru ceilalti. Trebuie sa deveniti constienti de calitatile, aptitudinile si talentele cu care ati fost inzestrati de natura si sa le exploatati la maxim. In viata anterioara ati trait sub imperiul puterii si al placerii abuzand de acestea, va simteati atras de tot ce era secret, ascuns, ocult. Erati vesnic nemultumit, firea patimasa v-a dezechilibrat sufleteste. Ati suferit numeroase pierderi si ati reusit o deosebita cunoastere a oamenilo, putand astfel sa-i manipulati pentru a va realiza propriile…Continue reading →

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close