Venus ne invata arta aprecierii


Planeta Venus reprezinta, in astrologie, atractia instinctiva, sentimentele, iubirea, simpatia, armonia si blandetea. Este astrul artei si acuitatii senzoriale, al placerilor si al desfatarilor. Adeseori este numita “micul benefic”, fiind asociata cu mici noroace, de exemplu, cu castigarea unei mici sume de bani, jucand la loterie. Pozitia acestei planete in casa indicadomeniul in care se poate manifesta norocul. Planeta Venus reprezinta, in astrologie, atractia instinctiva, sentimentele, iubirea, simpatia, armonia si blandetea. Este astrul artei si acuitatii senzoriale, al placerilor si al desfatarilor. Adeseori este numita “micul benefic”, fiind asociata cu mici noroace, de exemplu, cu castigarea unei mici sume de bani, jucand la loterie.

Autor: astrolog Iris

Pozitia acestei planete in casa indica domeniul in care se poate manifesta norocul.Acestei planete ii sunt atribuite simtul pipaitului, precum si toate manifestarile feminitatii (lux, moda, gateala etc.). Domiciile ei (semnele zodiacului unde este deosebit de puternica) – Taurul si Balanta – sunt in relatie cu pieptul si sanii ei si cu arcuirea soldurilor, altfel spus, cu particularitatile siluetei feminine. Zeita apare, de altfel, in toate mitologiile, sub aspectul cel mai desfatator cu putinta. Nu este alta ai carei nuri sa poata rivaliza cu cei ai Afroditei, protectoare a casatoriei si tip desavarsit al frumusetii feminine. Domnia ei este aceea a tandretei si a mangaierilor, a dorintei amoroase si a contopirii senzuale, a admiratiei fericite, a blandetii, bunatatii, placerii, ca si a frumusetii. Este domnia acelei paci a inimii pe care o numim fericire.

Inca din cele mai vechi timpuri, Venus era steaua dulcilor destainuiri. Prima dintre frumusetile ceresti ii inspira pe indragostiti, asa cum blanda luminare a astrului influenteaza sufletele contemplative. Pentru astrologi, Venus este in relatie cu afectele atractiei voluptoase si ale dragostei, care se nasc din apetenta organica a pruncului in contact cu mama si se prelungesc pana la altruismul sentimental.

Vazuta de pe Pamant, Venus este corpul ceresc cu cea mai mare stralucire, dupa Soare si Luna. Deoarece atinge luminozitatea maxima imediat dupa apus si cu putin timp inaintea rasaritului, mai este cunoscuta si sub numele de Luceafarul de Seara si Luceafarul de Dimineata.

Unii astronomi o numesc “rebela” care refuza sa se roteasca de la est la vest, fiind singura planeta din sistemul nostru solar care se invarteste invers decat celelalte.Venus parcurge zodiacul în aproximativ 225 de zile sau 7.5 luni si are mers retrograd 42 zile la fiecare 18 luni. Fiecare ciclu venusian incepe cand Venus si Soarele se intalnesc, in timp ce Venus este retrograd, influentandu-ne viata intr-un mod magic. Ea ne da un timp de gandire, sa reevaluam ceea ce este important in viata noastra.

Ganditi-va la Frumoasa Adormita si somnul ei de 100 de ani. Chiar si basmele par sa ne spuna povestea lui Venus. In cele din urma, ne trezim si descoperim o noua imagine a ceea ce suntem si pretuim cu adevarat. Venus nu ne forteaza, ci parca ne sopteste: „Iti place?”

Venus simbolizeaza forta invizibila a atractiei in univers, a iubirii, inrudirii si a raporturilor umane, imboldul de a intra in relatie cu o alta persoana, de a incheia o uniune stransa, de a aduce reconciliere si multumire.

In dragoste, Venus ne impulsioneaza sa ne cautam jumatatea, sa ne regasim prin celalalt, dandu-ne puterea sa scoatem ce e mai bun din el, fara a ne leza propria …..Continue reading →

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close