Fazele lunare


Luna este satelitul natural al Terrei si se afla situata la cea mai mica distanta fata de planeta Pamant. Influenta acesteia asupra organismului si vietii noastre se resimte in fiecare clipa chiar daca constientizam sau nu acest lucru.

Este suficient sa ne indreptam atentia asupra lucrurilor care tin de corpul omenesc cum ar fi menstruatia la femei, tensiunea arteriala, atentia asupra vremii, miscarii sevei in plante, mareelor. Sunt lucruri concrete pe care omul are nevoie sa le observe pentru a vedea influenta acestui astru.

In astrologie Luna este asociata principiului feminin si implicit fortei psihice, echilibrului, sensibilitatii, fragilitatii sau inconstientului. Luna a fost venerata inca din antichitate fiindu-i inchinate numeroase ritualuri de atragere a bunavointei sau de multumire. La romani era asociata cu frumusetea si puritatea zeitei Diana, iar la greci cu imaginea zeitei Artemis sau a lui Hecate.

Luna are propriul ciclu de viata strabatand intervale intr-o perioada de 28-30 zile. Fazele lunare sunt rezultatul orbitarii Lunii in jurul Pamantului, dar in acelasi timp si a rotatiei celor doi astrii in jurul Soarelui. Astfel exista 4 tipuri de faza lunara: Luna noua, Luna in crestere, Luna plina si Luna in scadere.

1.    Luna noua ( Soarele in conjunctie cu Luna ) –   In momentul in care Luna ajunge exact intre Pamant si Soare, fata ii este invaluita  in intuneric, ea nu este vizibila atunci caci in timpul zilei  aproape ca se afla alaturi de Soare, pe Pamant suntem in Luna noua. Impulsurile zilelor de Luna noua nu sunt resimtite atat de puternic si promt ca cele de Luna plina deoarece reorientarea fortelor dinspre Luna in scadere spre cea in crestere nu are loc atat de violent ca in timpul Lunii pline. Momentul de Luna noua este propice noilor inceputuri, punct de pornire pentru dezvatarea de obiceiuri proaste cum ar fi fumatul, consumul excesiv de alcool si cafea, punct de pornire pe un nou drum, pentru a schimba ceva in viata noastra , pentru a trece la un alt capitol al vietii. Acest moment este favorabil pentru ducerea la bun sfarsit a scopurilor propuse. Capacitatea de detoxificare a organismului…..Continue reading →

Articol scris de Alma

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close