Punctul arabic al casatoriei


„Each Lot provides a kind of script, a lens through which an important feature of fate can be perceived. How do we gain wealth? Fame? Happiness? Love and devotion? These are the questions of fate, and each horoscope details its inexorable inner workings, providing a summary of fate if we could only but read what is written.”

Antoine Garth

Fiecare punct arata un fel de scenariu, o lentila prin care un aspect al destinului poate fi perceput. Cum obtinem bunastare?Faima?Fericire?Dragoste si devotament?Acestea sunt intrebari legate de destin si fiecare horoscop detaliaza inexorabilele sale actiuni interioare, oferindu-ne esentialul, cu conditia ca noi sa putem interpreta ceea ce este inscris.”

Antoine Garth

Punctele arabice sunt niste elemente sensibile din astrograma fiecaruia dintre noi, utilizate de catre astrologii arabi cu secole in urma. Aspectele dintre aceste puncte si planetele natale ne dau indicatii speciale asupra vietii nativului, insa actiunea acestora se resimte mai mult la nivel interior.

Un punct se calculeaza dupa relatia ce exista intre doua planete semnificative pentru un anumit domeniu al existentei, in raport cu Ascendentul. Punctul este un indice de relatie, aratand in ce moment al ciclului lor sunt doua planete si care este scopul relatiei lor in momentul nasterii individului. Rudhyar Dane explica punctele arabice ca fiind: “o expresie matematica a unei relatii dinamice între doua corpuri în miscare.

Ele sunt elemente auxiliare in astrologie si devin importante prin conjunctia cu planete importante atat din tema natala cat si din tranzit sau din cea progresata.

Exista foarte multe asemenea puncte, cele mai importante fiind: punctul norocului, punctul casatoriei, punctul bolii sau al mortii, punctul dragostei, punctul faimei.

Punctul arabic al casatoriei se calculeaza dupa formula: AS+DS-Venus, adica la longitudinea Ascendentului se adauga aceea a Descendentului si se scade cea a lui Venus. Punctul zero se considera ca fiind situat la 0 grade in Berbec. De exemplu, un Ascendent situat la 9 grade in Capricorn se va considera la 279 de grade, un Descendent situat la 9 grade in Rac…..

Cititi tot articolul in revista Previziuni astrale

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close