Venus si Ceres in conflict


In moderna noastra societate “civilizata”, rolul femeii ca fiinta iubitoare este impartit, functia senzuala, erotica (femeia ca iubita) fiind disociata de rolul maternal (femeia ca mama).

Totusi, stiinta ne spune ca femeile nu sunt divizate din punct de vedere biologic. Este un comportament fiziologic, comun, atat iubirii, cat si alaptarii si nasterii naturale.

De ce, totusi, societatea moderna a dezvoltat o asemenea separare intre iubirea erotica si cea materna ?

In timp ce maternitatea este perceputa ca modelul initial al relatiei sociale, femeia expresiva din punct de vedere sexual este adesea asociata cu salbaticia si comportamentul primitiv si mai putin cu ceva foarte firesc.

Gasim nenumarate informatii si exemple ale imaginii divizate a femeii in religie, legislatie si standarde sociale, dar dovada cea mai evidenta poate fi trasata in trecut, in mitologie.

La greci, zeita maternitatii era Demetra, « Mama Pamant », iar la romani, Ceres. Grecii si Romanii au desemnat-o pe Demetra-Ceres sa fie zeita responsabila cu civilizarea umanitatii prin agricultura (cooperarea cu pamantul). Pe de alta parte, zeita greaca Afrodita (Venus) era simbolul atractiei sexuale care duce la reproducere. Afrodita-Venus a fost, de asemenea, considerata o influenta care a zdruncinat statutul social aprobat al casatoriei. In mitologia veche, Venus insasi nu a fost fericita in casnicie si a avut numeroase relatii extraconjugale.

Cititi tot articolul in revista Previziuni astrale

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close