Povestea lui Mos Nicolaie


“Îndreptator credintei si chip blandetilor, invatator înfranarii te-au aratat pe tine, turmei tale, adevarul lucrurilor.” (din Tropar)

Sfantul Nicolae este intruchiparea darniciei, iar de-a lungul anilor au aparut multe povesti si legende referitoare la actiunile sale de binefacere. sfantul judecatorilor, al criminalilor, al camatarilor, al hotilor, al comerciantilor, al cersetorilor, al scolarilor, al marinarilor, al brutarilor, al drumetilor, al virginelor si al copiilor saraci. Sfantul Nicolae este cunoscut ca fiind prietenul si protectorul celor in necaz.

Articol scris de

astrolog Iris

Mos Nicolae nu este doar un personaj mitologic ce aduce copiilor dulciuri sau o nuielusa daca nu au fost cumininti, ci este un personaj real, Sfantul Nicolae traind in secolul al IV-lea, fiind arhiereu in Mira Lichiei (Turcia de azi).

Nascut din parinti cinstiti si credinciosi, tatal Teofan si mama Nona, Sfantul Nicolae (al carui nume inseamna “biruitor de popor”) invata inca de mic tainele credintei in Iisus, fiul lui Dumnezeu, si ale iubirii de oameni.

Averea mostenita de la parinti a impartit-o celor nevoiasi, iar viata si-a trait-o ca unul dintre cei saraci, in post si rugaciune, fiind un model de feciorie, intelepciune si iubire pentru semeni. Unchiul sau, episcop purtand acelasi nume, Nicolae, il ajuta sa urce pe sfintele trepte ale preotiei si astfel ajunge, ales de Duhul Sfant, arhiereul cetatii Mira din tara Lichiei…..continuarea articolului in revista electronica de astrologie Previziuni astrale coordonata de prof. astrolog Artemis

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close