Traditii si obiceiuri de iarna


Sarbatorile de iarna, un prilej de bucurie pentru toata lumea, moment in care se face bilantul anului ce tocmai se incheie si speranta, ca anul care vine sa ne aduca multe impliniri si putere sa depasim vicisitudinile vietii. Anul Nou reprezinta in intreaga lume innoirea simbolica a timpului, la cumpana dintre ani. In traditia romaneasca noaptea de Anul Nou este plina de superstitii si traditii stravechi.

Articol scris de 

astrolog Alma

Termenul de Revelion vine din limba franceza ,,Revelilon” care inseamna ,,veghe” sau ,,ospat la miezul noptii”, de aici si traditia de a avea o masa bogata si de a nu dormi in noaptea dintre ani. In unele zone se pastreaza anumite traditii cu jocuri, muzica, uraturi  care simbolizeaza teama, dezordinea si haosul, urmate de petrecerile de dupa miezul noptii, optimism, veselie, ordine si echilibru. Strigatul peste sat este un obicei in care se face bilantul nocturn, in auzul tuturor pentru ceea ce a fost bun sau rau in anul care tocmai se incheie. Stingerea luminilor in noaptea de Revelion simbolizeaza intunericul si haosul, dar aprinderea lor inseamna nasterea, credinta deschiderii cerului, arderea comorilor, incercarea norocului, aflarea ursitei, intocmirea calendarului, etc.

Superstitii legate de noaptea dintre ani:

  • Pentru a va  merge bine tot anul, ora 12 trebuie sa va prinda cu haine noi.
  • La miezul noptii trebuie sa va  puneti o dorinta care are toate sansele sa se implinesca.
  • Sa nu dati bani cu imprumut in noaptea de Revelion sau in prima zi a anului deoarece veti avea probleme financiare si datorii tot anul.
  • Noaptea dintre ani trebuie sa va prinda cu bani in buzunar pentru a avea parte de belsug. …...continuarea articolului pe stie-ul personal al dnei astrolog Alma

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close