Astrologie sau Psihologie?


Odata cu dezvoltarea psihologiei in secolul trecut, apropierea si interconexiunea cu astrologia a fost inevitabila. A aparut astropsihologia. Carl Gustav Jung este unul din marii reprezentanti ai psihologiei care a conexat viata psihica a individului cu miscarea astrelor. Astroterapia este un alt concept, pe care Dane Rudhyar la adus la nivel de arta, continuata de dr. Glen Perry si de Max Haindel. Conceptele si munca lor au ca baza astrologia, ca metoda de cunoastere, relevare si diagnosticare.

Scoala veche de astrologie, a carei inceput este de dinaintea e.n., este ceea ce numesc eu baza adevarata. Cu studiul acesteia trebuie sa se inceapa invatarea astrologiei. Aplicarea acestor principii este astrologie curata. Astropsihologia, astroterapia,… sunt concepte cu niveluri ridicate de cunoastere ce presupun cunostinte aprofundate pe ambele domenii.
Datorita includerii conceptelor pshilogice in astrologie, in zilele de azi, majoritatea analizele astrale oferite clientilor, seamana si mai ales sufera de o “psihologizare” a astrologiei. Se uita de evenimente, actiuni, scopuri existentiale concrete… si mai ales de atasarea acestora de scara timpului. Un Venus in semnul Scorpionului de exemplu, situat si in casa 12 aduce sigur un ………..Continue reading →
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close